David Fernandes, le pâtissier2003 öppnade Patisserie David det första caféet i Malmö. I de kulturminnesmärkta kvarteren St Gertrud slog sig portugisen David Fernandes sig ner och började erbjuda malmöborna ett annat slags fikabröd. Plötsligt var det franska bakverk i form av macarons och tarteletter som serverades jämsides med den svenska kanelbullen. David Fernandes är nämligen skolad sockerbakandets konst i Luxemburg och Frankrike.

Redan som liten pojke visste David att han ville bli konditor, med sin skicklige morbror som förebild. Därför började han som konditorlärling i Luxemburg när han var 15 år. Hans passion för yrket fortsatte utvecklas och snart fick han en utmärkt skolning på några av de finaste konditorierna som t ex "Namur" i Luxemburg och "Olivier" i Strasbourg, Frankrike.

David Fernandes är en av få som kan konsten att blåsa i socker. Ett exempel är de populära bröllopssvanarna som ofta pryder bröllopstårtorna.

David tog med sig filosofin till Malmö om att baka kakor och tårtor är ett konsthantverk. När David bakar får det därför inte förekomma något som helst halvfabrikat eller konserveringsmedel. Vaniljkrämen till tarteletterna liksom smördegen till croissanterna - allt görs från grunden.
Med denna filosofi är det också självklart för David att enbart arbeta med de bästa råvarorna. Så ofta som det går försöker David handla närproducerade råvaror. Men inte allt går att hitta i den skånska myllan. Chokladen importeras därför från Valrhona och vaniljen från Madagaskar.

 Förutom tårtor och de franska bakverken bakar David och hans bagare numera också olika sorters surdegsbröd.

Allt är bakat från grunden, - för ska det bli gott, så ska det vara äkta. Det tycker i alla fall David Fernandes, grundare till Patisserie David i Malmö.
VISST ÄR DET GOTT MED FIKA!
Vi levererar både bröd och kakor direkt till ditt företag!

Ring 040 - 630 80 80 , eller skicka ett mejl för mer info!

SURDEGSBRÖD
Varje dag!


Pâtisserie David, Östergatan 7b, 211 25 Malmö - Tel: 040-630 80 80 - david@patisseriedavid.se